Odlični rezultati naših takmičara na ITTF Serbian Open-u u Vrnjačkoj Banji

  • By admin
  • 14/10/2015
  • Comments Off on Odlični rezultati naših takmičara na ITTF Serbian Open-u u Vrnjačkoj Banji
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je na ITTF Serbian Open-u u Vrnjačkoj Banji, jednom od niza turnira koji se održavaju pod ingerencijom ITTF-a i boduje su za svjetsku rang listu kadeta i juniora. Na turniru su nastupili takmičari i takmičarke iz 16 evropskih država i kanade.
U sastavu reprezentacije bili su i igrači iz Republike Srpske Mihailović Luka, Mihailović Nikola i Marković Snežana.
Najzapaženiji rezultat postigao je Mihailović Luka (Banja Luka – Banja Luka) koji je u pojedinačnoj kadetskoj konkurenciji osvojio 3. mjesto i bronzanu medalju. Ovoj medalji pridodao je i 2. mjesto i srebrnu medalju osvojenu u konkurenciji kadetskih parova sa bratom Nikolom Mihailovićem. Luka je u pojedinačnoj konkurenciji u polufinalu poražen od pobjednika turnira Pere Tepića (Srbija) sa 3:0, a u finalu konkurencije parova bolji od braće Mihailović bili su Pero tepić i Dimitrije Levajac (Srbija) sa 3:2.
dubl_luka_nikola
Naši takmičari i takmičarke su bili blizu osvajanja još tri medalje, ali su poraženi na posljednjoj stepenici u četvrtfinalu. Juniorski par Mihailović Luka / Radović Filip (Crna Gora) poraženi su od Slovenaca Darka Jorgića i Erika Paulina sa 3:1, dok je par Marković Snežana / Šehić Elda poražen od Rumunki Andree Dragoman i Mihaele Plaeasu sa 3:0. Takođe, Marković Snežana je u kadetskoj pojedinačnoj konkurenciji poražena u četvrtfinalu od Rumunke Andree Hudusan sa 3:1, a vrijedi spomenuti da je i u konkurenciji juniorki ostvarila zapažen plasman u osminu finala.
Republiku Srpsku i BiH na ovom takmičenju predstavljao je u svojstvu delegata i međunarodnog sudije i gosp. Slavko Antonić, predsjednik STSRS.
luka_nikola_vrnjacka_banja
Categories: VIJESTI