Ispit za dobijanje certifikata internacionalnog sudije

 • By admin
 • 09/02/2016
 • Comments Off on Ispit za dobijanje certifikata internacionalnog sudije

U organizaciji Svjetske stonoteniske Federacije i Sudijske komisije Bosne i Hercegovine održaće se Ispit za dobijanje certifikata internacionalnog stonoteniskog sudije. Osnovni uslov je da kandidati moraju biti punoljetni. Ispit nije lagan, Svjetska stonoteniska Federacija preporučuje da kandidati posjeduju sledeće:

 • nekoliko godina iskustva suđenja na lokalnoj i nacionalnoj razini,
 • veoma dobro poznavanje engleskog jezika,
 • veliko znanje i razumijevanje Pravila stonog tenisa,
 • redovno proučavanje Pravila stonog tenisa i Priručnika za međunarodna takmičenja obezbjeđenih od strane ITTF-a,
 • poznavanje Pravila koja se primjenjuju na sportiste sa invaliditetom – Dodatak H.

Na Ispitu se neće moći koristiti materijali za učenje, kandidati između sebe se ne smiju konsultovati za vrijeme ispita koji može trajati maksimalno 60 minuta.

Naknada za polaganje iznosi 30 USD (američkih dolara) po kandidatu koja se mora platiti Svjetskoj stonoteniskoj Federaciji prije polaganja Ispita. Sudijska komisija Bosne i Hercegovine mora prijaviti kandidate za polaganje Ispita najkasnije do 20.02.2016. godine. Svi kandidati koji se žele prijaviti moraju to učiniti najkasnije do 18.02.2016. do ponoći, na sledeće e-mail adrese: bojanmrsic@yahoo.com i stsbih@bih.net.ba Obavezno prijavu poslati na obe e-mail adrese.

Prijava treba da sadrži sledeće podatke:

 1. ime i prezime kandidata,
 2. pol,
 3. datum rođenja,
 4. maternji jezik,
 5. znanje kojeg stranog jezika.

Svaki kandidat koji se prijavi za polaganje Ispita mora dostaviti 30 USD (isključivo američki dolari) kancelariji Stonoteniskog saveza Republike Srpske u Prijedoru ili kancelariji Stonoteniskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu, najkasnije do 20.02.2016. godine. Sudijska komisija Bosne i Hercegovine mora izvršiti uplatu prema ITTF-u najkasnije do 29.02.2016. godine. Nakon toga Sudijska komisija će dobiti informacije od ITTF-a kada će Ispit biti održan, odnosno u kojem vremenskom periodu.

Test se dobija na engleskom jeziku, moguće ga je prevesti na bilo koji drugi jezik, iako je preporuka ITTF-a i Sudijske komisije Bosne i Hercegovine da se ispit radi na engleskom jeziku. O ovom će se Sudijska komisija dogovoriti zajedno sa prijavljenim kandidatima, kao i o mogućim dodatnim troškovima vezanim za prevod Testa i održavanja samog Ispita.

Niti jedan kandidat neće moći dobiti Test na uvid prije samog polaganja.

Sve dodatne informacije potencijalni kandidati mogu dobiti na telefon 065 725 659 – Bojan Mršić, predsjednik Sudijske komisije Bosne i Hercegovine.

Categories: VIJESTI