Ispit za dobijanje certifikata internacionalnog sudije

 • By admin
 • 04/02/2020
 • Comments Off on Ispit za dobijanje certifikata internacionalnog sudije

U organizaciji Svjetske stonoteniske Federacije i Sudijske komisije Bosne i Hercegovine održaće se Ispit za dobijanje certifikata internacionalnog stonoteniskog sudije. Osnovni uslov je da kandidati moraju biti rođeni 01.03.2000. godine ili stariji.

Od ove godine novina je da se ispit polaže na Internetu, dakle online, i to na 10 ponuđenih stranih jezika.

Ispit nije lagan, Svjetska stonoteniska Federacija preporučuje da kandidati posjeduju sledeće:

 • nekoliko godina iskustva suđenja na lokalnoj i nacionalnoj razini,
 • veoma dobro poznavanje engleskog jezika,
 • veliko znanje i razumijevanje Pravila stonog tenisa,
 • redovno proučavanje Pravila stonog tenisa i Priručnika za međunarodna takmičenja obezbjeđenih od strane ITTF-a,
 • poznavanje Pravila koja se primjenjuju na sportiste sa invaliditetom – Dodatak H.

Ispit će se raditi pod nadzorom osobe (supervizor) određene od strane Sudijske komisije STS BIH.

Naknada za polaganje iznosi 30 USD (američkih dolara) po kandidatu (i dodatni troškovi bankarskog prenosa) koja se mora platiti Svjetskoj stonoteniskoj Federaciji prije polaganja Ispita. Sudijska komisija Bosne i Hercegovine mora prijaviti kandidate za polaganje Ispita najkasnije do 20.02.2020. godine. Svi kandidati koji se žele prijaviti moraju to učiniti najkasnije do 18.02.2020. do ponoći, na sledeće e-mail adrese: bojanmrsic@yahoo.com i stsbih2019@gmail.com

Obavezno prijavu poslati na obe e-mail adrese.

Prijava treba da sadrži sledeće podatke:

 1. ime i prezime kandidata,
 2. pol,
 3. datum rođenja,
 4. broj mobilnog telefona,
 5. e-mail adresa kandidata,
 6. maternji jezik,
 7. znanje kojeg stranog jezika,
 8. jezik na kojem će kandidat polagati ispit (engleski, arapski, pojednostavljeni kineski, tradicionalni kineski, španski, francuski, japanski, korejski, portugalski i ruski)

Svaki kandidat koji se prijavi za polaganje Ispita mora dostaviti 30 USD (isključivo američki dolari), te dodadtna sredstva za bankarski prenos (zavisno od broja prijavljenih kandidata) kancelariji Stonoteniskog saveza Republike Srpske u Prijedoru ili kancelariji Stonoteniskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu, najkasnije do 18.02.2020. godine. Sudijska komisija Bosne i Hercegovine mora izvršiti uplatu prema ITTF-u najkasnije do 28.02.2020. godine. Nakon toga svaki kandidat će na e-mail dobiti pristupne podatke za registraciju za polaganje ispita, i moraće postaviti (upload-ovati) skeniranu fotografiju pasoša.

Online period za polaganje će biti otvoren od 05.03. do 30.04.2020. godine. Kada se startuje, test se ne može prekidati a kandidat ima 60 minuta na raspolaganju.

Prijavljeni kandidati i supervizor će se još dogovarati oko samog polaganja Ispita.

Sve dodatne informacije potencijalni kandidati mogu dobiti na telefon 065 725 659 – Bojan Mršić, predsjednik Sudijske komisije Bosne i Hercegovine.

Categories: VIJESTI