BIH: Marija Gnjatić i Vladimir Pandurević najbolji na prvom TOP-u 8

  • By admin
  • 25/10/2017
  • Comments Off on BIH: Marija Gnjatić i Vladimir Pandurević najbolji na prvom TOP-u 8

Prvi ovosezonski kadetski TOP 8 održan je u Ilijašu u organizaciji STS BIH i STK “Hašim Spahić”. Nastupilo je po 16 najboljih kadeta i kadetkinja Bosne i Hercegovine. Nakon što su svi takmičari u svojim grupama odigrali po sedam mečeva titule su pripale Vladimiru Pandureviću iz STK “Banja Luka” Banja Luka i Mariji Gnjatić iz STK “Prijedor” Prijedor.

Pandurević je do titule stigao ostvarivši omjer pobjeda i poraza od 6:1. Poražen je jedino od domaćeg takmičara Hamze Kamenjaša (Hašim Spahić – Ilijaš) koji je nakon prvih pet kola bio vrlo ubjedljiv. Ipak, dva vezana poraza u poslednjim mečevima koštala su ga visokog plasmana pa je turnir završio na četvrtom mjestu. Drugi je bio Šimunović Marko (Mostar – Mostar) sa jednakim skorom koji je imao i Pandurević ali je o prvaku odlučio njihov međusobni susret u kojem je slavio mlađi kadet iz Banjaluke. Treće mjesto osvojio je Ramljak Toni (Aladža – Sarajevo).

1

Kod kadetkinja je borba za vrh bila vrlo neizvjesna, a čak tri igračice su završile turnir sa identičnim skorom od 6:1. Pošto su u međusobnim mečevima imali po jednu pobjedu odlučivali su setovi. Zahvaljujući odnosu dobijenih i izgubljenih setova u međusobnim mečevima ovih igračica prvo mjesto osvojila je Marija Gnjatić iz Prijedora. Domaća igračica Mešetović Harisa (Hašim Spahić – Ilijaš) morala se zadovoljiti drugim mjestom dok je treće osvojila Ćosić Dora (CM – Vitez).

2

Takmičari iz Republike Srpske koji su pored Marije Gnjatić i Vladimira Pandurevića nastupali na prvom Top-u 8:

  • Dario Pejić, STK “Borac” Banja Luka, 5. mjesto, kadeti grupa A
  • Anes Mujičić, STK “Banja Luka” Banja Luka, 4.mjesto, kadeti grupa B
  • Vladimir Kunić, STK “Borac” Banja Luka, 6. mjesto, kadeti grupa B

3

Categories: VIJESTI